maandag 19 maart 2012

Gorilla Glass 2 in iPhone 5 officieel bevestigt

Dat de iPhone 5 mogelijk ging beschikken over Gorilla Glas 2 (sterker glas dan het huidige Gorilla Glass dat in de iPhone en iPad wordt gebruikt) wisten we al. Maar nu heeft Apple het gerucht zelf bevestigt op haar eigen website.
iPhone 5 Gorilla Glass 2Het bedrijf achter het Gorilla Glass - Corning – heeft het Gorilla Glass zo goed als klaar en is gereed voor gebruik in verschillende smartphones, in dit geval de iPhone 5. Apple laat op haar eigen website weten inderdaad samen te werken met Corning de volgende generatie iPhone en iPad krasbestendiger te maken. Apple schrijft op haar eigen website het volgende: ‘Corning employees in Kentucky and New York who create the majority of the glass for iPhone, and FedEx and UPS employees.’.

Dit gerucht bevestigt dus de samenwerking met Corning en het feit dat er mogelijk Gorilla Glass 2 gebruikt gaat worden in de volgende iPhone 5. Steve Jobs was altijd goed bevriend met de eigenaar van Corning en heeft in het begin van de eerste generatie iPhone hun de opdracht te geven krasbestendig glas te ontwikkelen. Naast dat het bedrijf Corning glazen schermen voor Apple ontwikkeld, maakt het bedrijf ook glazen schermen voor smartphones als bijvoorbeeld te toekomstige Galaxy S3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten